Desa Permata Ikan Bakar, Nasi Dagang Pak Malau, Langkawi

Hi there?
Sihat ke semuanya? Dah penat snap sunset, so, perut dah berkeroncong. Maka, kami bersiap nak ke Kuah. Makan kat Chenang ni, tak extreme. Kihkihkih!

Fish Farm Seafood jalan Penarak, tutup during covid ni. So, kami terpaksa u-turn makan di Desa Permata Ikan Bakar.


Apa tunggu lagi? Moh pilih lauk! Of course la aku nak ikan loban! Amirul yag ajar kami makan ikan ni. Aku googled, ikan ni dikenali sebagai ikan belanak jugak. Bahagian ulam-ulaman korang boleh pilih sendiri. Sambal belacan, ayaq asam, sambal kicap, semua kat situ.

Seko RM40





Settled pilih lauk, bagitau menu apa yang korang nak. Macam pepahat tu, masak cili, ikan loban bakar, kari semilang, terung bakar, petai bakar, etc la. Mee goreng basah memang superb! Mak aku dah lapar bebeno, order la mee goreng basah tu share 3 orang. Lastly, dia jugak yang habiskan sebab kena dengan selera dia.







Dapnyaaaaa!
Terung bakar


Murah ke murah?
Berbaloi minum air buah

Esok paginya, kami makan kat Pak Malau Nasi Dagang pulak. Jalan dekat sangat nak ke Makam Mahsuri. Oleh sebab kami malas nak singgah, then kami plan makan lagi dan lagiiiii! Padahal kat hotel dah mentekedarah (makan) nasi lemak rendang ayam! Aduhhhh! Diet ke laut la nampak gayanya ni! Kedai ni ditutup pada hari Selasa.









Nasi Dagang Ayam 
Nasi Dagang ikan tongkol


Comments

Popular Posts